SterkInBeweging: Gezond Opgroeien voor Jongeren met Beperkingen

SterkInBeweging: Gezond Opgroeien voor Jongeren met Beperkingen

Mijn idee: Ons initiatief, SterkInBeweging, richt zich op het bevorderen van zowel de fysieke als mentale gezondheid van jongeren met beperkingen, zoals met Downsyndroom, in Brabant. Door middel van diverse sport- en spelactiviteiten willen wij deze jongeren helpen veerkrachtiger op te groeien en hun algehele welzijn te verbeteren. We bieden een gestructureerd programma aan dat hen de kans geeft om sociale vaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en mentale uitdagingen aan te pakken. Onze aanpak is gebaseerd op beweging, samenwerking en positieve ervaringen, met als doel een duurzame impact op hun leven te maken.

Hoe doe je dit? Bij SterkInBeweging bereiken we ons doel door een zorgvuldig samengesteld programma van diverse bewegingsactiviteiten die zowel fysieke als mentale gezondheid bevorderen. Onze unieke aanpak omvat:

- Individuele Begeleiding: Op maat gemaakte sessies om specifieke behoeften en uitdagingen van elke jongere aan te pakken, waarbij persoonlijke doelen worden gesteld en ondersteuning wordt geboden.
- Mentale Obstakelbanen: Jongeren overwinnen fysieke hindernissen die mentale blokkades symboliseren, wat hen het vertrouwen geeft om ook in het dagelijks leven obstakels te overwinnen.
- Mindfulness Workshops: Technieken om stress te verminderen en emotionele stabiliteit te vergroten, waardoor jongeren beter omgaan met stressvolle situaties.
- Expressieve Dansworkshops: Zelfexpressie door dans om emoties te uiten en een gevoel van vreugde en bevrijding te ervaren.
- Team Building Activiteiten: Samenwerking en communicatie verbeteren om sterke sociale relaties en een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen.
- Positive Wall Art Project: Creatieve uitlaatklep voor positieve boodschappen en kunstwerken die een ondersteunende omgeving bevorderen.
- Boksen: Versterken van zowel fysieke als mentale kracht door het leren van technieken die zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing bevorderen.



Deze gestructureerde en speelse aanpak, gecombineerd met persoonlijke begeleiding, zorgt voor een holistische verbetering van het welzijn van jongeren met beperkingen.

Wat doe je? SterkInBeweging biedt een uitgebreid en divers programma aan dat gericht is op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van jongeren met beperkingen. We organiseren wekelijkse sport- en spelactiviteiten zoals mentale obstakelbanen, die helpen om angsten en mentale blokkades te overwinnen, mindfulness workshops, die stress verminderen en emotionele stabiliteit bevorderen. Expressieve dansworkshops en teambuilding activiteiten verbeteren sociale vaardigheden en zelfexpressie. Individuele begeleidingssessies met mentale gezondheidscoaches bieden gepersonaliseerde ondersteuning. Onze samenwerking met lokale scholen en zorginstellingen zorgt voor een brede betrokkenheid en versterkt onze impact. Door deze gevarieerde aanpak willen we de mentale veerkracht en het welzijn van de jongeren duurzaam verbeteren.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Met de opbrengst willen we ons programma verder uitbreiden en professionaliseren. Dit omvat de aanschaf van nieuwe sport- en spelmaterialen, het trainen van onze begeleiders, en het organiseren van meer activiteiten om een groter aantal jongeren te bereiken. We willen ook investeren in bewustwordingscampagnes en samenwerking met andere organisaties om onze aanpak breder te delen en meer jongeren te ondersteunen.

alle initiatieven

K2 Challenge

Met dank aan Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat) voor het gebruik van hun locatie.