DOE JIJ OOK MEE?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 28 oktober vond de editie 2023 plaats. Volgend jaar vind er weer een K2Challenge plaats in het najaar van 2024. In het voorjaar van 2024 kunnen de initiatieven zich weer inschrijven. Na een voorronde presenteren de geselecteerden tijdens de finale hun ideeën aan de breed samengestelde jury die de uiteindelijke winnaars kiest. 


Doe mee & grijp je kans

Heb je een goed idee of tof initiatief en kun je wel een zetje gebruiken? Doe dan mee aan de K2Challenge. Iedereen met een idee of initiatief voor de jeugd in Brabant kan meedoen. Zeker als jouw idee impact heeft en kans maakt om ook echt gerealiseerd te kunnen worden. En natuurlijk ook omdat je initiatief een podium verdient en het stimuleringsgeld goed kan gebruiken.

Ga deze uitdaging aan en schrijf je in voor de K2Challenge!

De K2Challenge gunt elk kind een mooie kindertijd en alle jeugd in Brabant een fijne, veilige en actieve omgeving om op te groeien.  Helaas is dat lang niet voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassenen vanzelfsprekend. Zo kunnen sommige kinderen niet buiten spelen omdat het niet veilig is: is er te weinig te doen in de wijk of dorp waardoor jongeren zich vervelen; zijn jongeren eenzaam of depressief; is er te weinig aanbod om talenten te ontwikkelen et cetera. De K2Challenge wil met mooie initiatieven het verschil maken voor deze Brabantse kinderen en jongeren. Dat kunnen we alleen maar samen met jou, met jullie.

Kom maar op met die goede ideeën en originele projecten om de jeugd te laten ontplooien!

Financiële injectie

Vaak is er voor het uitvoeren van een goed idee of project geld nodig bv. om op te starten, materialen aan te schaffen, reclame te maken, professionals in te schakelen. Dit geld is niet altijd beschikbaar. Daarom wil de K2Challenge financieel helpen om projecten mogelijk te maken. Dat kan ook jou of jullie project zijn! 

Naast een financiële injectie biedt de K2Challenge deelnemers de kans om nieuwe mensen te leren kennen die met hun kennis en ervaring jouw project verder kunnen helpen. Een mooie kans om te netwerken dus!

Voorwaarden

  • Het idee of initiatief heeft een onlosmakelijke relatie met Brabant.
  • Het gaat om praktische projecten en ideeën die zich richten op het probleemloos opgroeien van jeugd tussen 0-23 jaar. Geen onderzoek of eenmalige conferenties.
  • Initiatief moet lokaal geworteld zijn in Brabantse dorpen, kernen en/of wijken (lokale probleemeigenaar).
  • Stimuleringsprijs draagt substantieel bij aan de stimulering, totstandkoming, en financiële draagkracht van het initiatief. (Structurele huur, aankoop pand/grond/bouwmaterialen of langdurige personele kosten worden niet gefinancierd) 
  • Aanpak van projecten is ook deelbaar (met als mogelijk gevolg overdraagbaar). Anderen buiten je dorp, regio of buurt kunnen dus van jouw initiatief leren en je bent bereid jouw ervaringen te delen.
  • Continuïteit moet het uitgangspunt zijn van het initiatief, het is bv. geen eenmalig event.
  • Het idee, het initiatief mag particulier ontstaan zijn maar moet uiteindelijk uitgevoerd worden door een stichting (in oprichting). De geldprijs kan niet overgedragen worden aan een privépersoon.

De finale vind in 2024 plaats bij Dr. Mollercollege/Walewyc-mavo, Olympiaweg 8b in Waalwijk.

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).