K2Challenge & K2Prijs

De K2Challenge gunt elk kind een mooie kindertijd en alle jeugd in Brabant een fijne, veilige en actieve omgeving om op te groeien.  Helaas is dat lang niet voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassenen vanzelfsprekend. Zo kunnen sommige kinderen niet buiten spelen omdat het niet veilig is: is er te weinig te doen in de wijk of dorp waardoor jongeren zich vervelen; zijn jongeren eenzaam of depressief; is er te weinig aanbod om talenten te ontwikkelen etcetera. De K2Challenge wil daarom met de K2Prijs mooie initiatieven financieel belonen en zo het verschil maken voor deze Brabantse kinderen en jongeren. Dat kunnen we alleen maar samen met jou, met jullie.

Financiële injectie

Vaak is er voor het uitvoeren van een goed idee of project geld nodig bv. om op te starten, materialen aan te schaffen, reclame te maken, professionals inhuren enz. Dit geld is niet altijd beschikbaar. Daarom wil de K2Challenge met de K2prijs tussen 5.000 en 25.000 euro financieel helpen om  unieke, aansprekende en impactvolle projecten mogelijk te maken. Dat kan ook jouw of jullie project zijn! 

Naast een financiële injectie biedt de K2Challenge deelnemers de kans om nieuwe mensen te leren kennen die met hun kennis en ervaring jouw project verder kunnen helpen. Een mooie kans om te netwerken dus!

Doe mee & grijp die kans

Heb je een goed idee of uniek initiatief en kun je wel een zetje gebruiken? Doe dan mee aan de K2Challenge. Iedereen met originele plannen of projecten voor de jeugd in Brabant kan meedoen. Zeker als jouw idee impact heeft en kans maakt om ook echt gerealiseerd te kunnen worden. En natuurlijk ook omdat je initiatief het stimuleringsgeld goed kan gebruiken en een podium verdient

Kom maar op met die goede ideeën en originele projecten om de jeugd te laten ontplooien!


Voorwaarden

  • Het idee of initiatief heeft een onlosmakelijke relatie met Brabant.
  • Het gaat om praktische projecten en ideeën die zich richten op het probleemloos opgroeien van jeugd tussen 0-23 jaar. Geen onderzoek of eenmalige conferenties.
  • Initiatief moet lokaal geworteld zijn in Brabantse dorpen, kernen en/of wijken (lokale probleemeigenaar).
  • Stimuleringsprijs draagt substantieel bij aan de stimulering, totstandkoming, en financiële draagkracht van het initiatief. (Structurele huur, aankoop pand/grond/bouwmaterialen of langdurige personele kosten worden niet gefinancierd) 
  • Aanpak van projecten is ook deelbaar (met als mogelijk gevolg overdraagbaar). Anderen buiten je dorp, regio of buurt kunnen dus van jouw initiatief leren en je bent bereid jouw ervaringen te delen.
  • Continuïteit moet het uitgangspunt zijn van het initiatief, het is bv. geen eenmalig event.
  • Het idee, het initiatief mag particulier ontstaan zijn maar moet uiteindelijk uitgevoerd worden door een stichting (in oprichting). De geldprijs kan niet overgedragen worden aan een privépersoon.

Je kunt je originele idee, project of inititief voor de Brabantse jeugd tot begin oktober inschrijven. Na een voorronde worden de geselecteerden uitgenodigd om op 9 november 2024 tijdens de K2Prijs-finaledag te strijden om de prijzen en de eer. Een breed samengestelde jury kiest de uiteindelijke winnaars .

Locatie: Dr. Mollercollege/Walewyc-mavo, Olympiaweg 8b in Waalwijk.

AANMELDEN

 

K2 Challenge

Met dank aan Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat) voor het gebruik van hun locatie.