Veel gestelde vragen

Wie kan meedoen aan de K2Challenge?
De K2Challenge is een wedstrijd voor maatschappelijke initiatieven die zich inzetten voor de jeugd (0-23 jaar). Wij zoeken:  

  • Initiatieven en praktische projecten die zich richten op het probleemloos opgroeien van jeugd (0-23 jaar)
  • Initiatieven en projecten die lokaal geworteld zijn in dorpen, kernen en/of wijken
  • Zowel grote als kleine initiatieven en projecten
  • Initiatieven en projecten die uit Brabant afkomstig zijn  
  • Initiatieven en projecten voor wie de stimuleringsprijs substantieel bijdraagt aan financiële draagkracht van het initiatief. (let op: personele kosten worden niet gefinancierd). 
  • Initiatieven en projecten met een aanpak die deelbaar is (met als mogelijk gevolg overdraagbaar). Anderen kunnen dus van jouw initiatief leren en je bent bereid jouw ervaringen te delen.
  • Initiatieven en projecten waarvan continuïteit het uitgangspunt is

Initiatieven die zich richten op onderzoek of eenmalige activiteiten kunnen helaas niet mee doen. Heb jij een goed idee of initiatief met impact op de jeugd in jouw wijk, buurt of dorp? Een idee waardoor kinderen zich echt thuis voelen of om gezinnen met elkaar in contact te brengen? Een idee dat ervoor zorgt dat de jeugd zich kan ontwikkelen of dat bijdraagt aan een actieve, levendige gemeenschap? Verras ons dan en schrijf je in!
Zien welke initiatieven zich al aangemeld hebben? Kijk dan https://www.k2challenge.nl/initiatieven
Je kunt ook meedoen als jurylid, kijk https://www.k2challenge.nl/jury-van-50 voor meer informatie.

Wat kan ik winnen?
Het beschikbare prijzengeld is in totaal €50.000. Als deelnemend initiatief vraag je minimaal €5.000 en maximaal €25.000 aan. Op de Challenge-dag komt de JURY VAN 50 tot een ranglijst. Het aantal initiatieven dat wint is afhankelijk van de aangevraagde bedragen, waarbij het prijzengeld dat de nummer 1 wint af gaat van het totale prijzengeld. Het resterende bedrag is beschikbaar is voor nummer 2. Het bedrag dat de nummer 2 wint gaat af van het resterende prijzengeld voor nummer 3, nummer 4, enzovoort. Het blijft dus tot het einde spannend of je prijzengeld wint!
Je kunt als initiatief zelf bepalen voor welk bedrag je je wilt inschrijven. We nodigen ook kleinere initiatieven uit zich aan te melden.
Let er wel op dat personele kosten niet gefinancierd worden. 

Wat zijn de criteria van de K2Challenge?
DE JURY VAN 50 let op verschillende dingen wanneer je jouw idee pitcht:

  • De haalbaarheid van jouw initiatief of idee
  • Hoe verrassend en vernieuwend je idee is
  • De positieve impact op de doelgroep

Hoe ziet de Challengedag eruit?
Challengedag zijn er twee rondes: een voorronde en de finale. Als je doorgaat naar de finale pitch je je idee dus twee keer. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt. Weet jij de meeste stemmen te verzamelen? Dan ben jij één van de winnaars van de K2Challenge! 

Wat als ik niet win?
Door mee te doen aan de K2Challenge maak je kans op een financiële impuls die jouw initiatief kan helpen. Maar er is meer! Door je in te schrijven voor de Challengedag kun je daarnaast (kosteloos) deelnemen aan een pitchtraining, waar je leert jouw idee kort, krachtig en overtuigend te presenteren aan het publiek. Door jouw idee te pitchen ontvang je bovendien waardevolle feedback. Daarnaast maak je door deelname aan de K2Challenge kennis met andere initiatieven die zich net als jij inzetten voor de jeugd. Ook ontmoet je op de Challengedag de leden van de JURY VAN 50, allen met een hart voor de jeugd. Een mooie kans om te netwerken dus!

Met hoeveel mensen mag ik komen?
Per initiatief kunnen er maximaal 2 mensen aanwezig zijn op de Challengedag.

Hoe kan ik de K2Challenge helpen?
We zijn ook op zoek naar juryleden voor de JURY VAN 50. We zoeken jongeren, ouders, professionals die werken met jeugd, bestuurders, beleidsmakers en ondernemers. Allemaal uit Brabant. Dus vind je het leuk om jouw stem te laten horen en ben je nieuwsgierig naar de veelbelovende ideeën die strijden om de prijzen tijdens de grote finale van de K2Challenge? Meld je dan nu aan via de website!

Ik kan helaas niet aanwezig zijn op de Challengedag? Kan ik toch meedoen aan de K2Challenge?
Als je je inschrijft voor de K2Challenge krijg je de kans om jouw idee te pitchen voor de jury. Als je niet aanwezig kunt zijn kun je helaas ook niet meedoen.

K2 Challenge

Stichting K2 Prijs
Postbus 90123
5000 LA Tilburg

Partners

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de K2prijs georganiseerd door stichting Zet in samenwerking met de volgende partners:

© Copyright Stichting K2 Prijs
Alle rechten voorbehouden

K2 To top