Veelgestelde vragen

Wie kan meedoen aan de K2Challenge?

De K2Challenge is een wedstrijd voor maatschappelijke initiatieven die zich inzetten voor de jeugd (0-23 jaar). 

  • Het idee of initiatief heeft een onlosmakelijke relatie met Brabant.
  • Het gaat om praktische projecten en ideeën die zich richten op het probleemloos opgroeien van jeugd tussen 0-23 jaar. Geen onderzoek of eenmalige conferenties.
  • Initiatief moet lokaal geworteld zijn in Brabantse dorpen, kernen en/of wijken (lokale probleemeigenaar).
  • Stimuleringsprijs draagt substantieel bij aan de stimulering, totstandkoming, en financiële draagkracht van het initiatief. (Structurele huur, aankoop pand/grond/bouwmaterialen of langdurige personele kosten worden niet gefinancierd) 
  • Aanpak van projecten is ook deelbaar (met als mogelijk gevolg overdraagbaar). Anderen buiten je dorp, regio of buurt kunnen dus van jouw initiatief leren en je bent bereid jouw ervaringen te delen.
  • Continuïteit moet het uitgangspunt zijn van het initiatief, het is bv. geen eenmalig event.
  • Het idee, het initiatief mag particulier ontstaan zijn maar moet uiteindelijk uitgevoerd worden door een stichting (in oprichting). De geldprijs kan niet overgedragen worden aan een privépersoon.

Heb jij een goed idee of initiatief met impact op de jeugd in jouw wijk, buurt of dorp? Een idee waardoor kinderen zich echt thuis voelen of om gezinnen met elkaar in contact te brengen? Een idee dat ervoor zorgt dat de jeugd zich kan ontwikkelen of dat bijdraagt aan een actieve, levendige gemeenschap? Verras ons dan en schrijf je in!

Zien welke initiatieven zich al aangemeld hebben? Kijk dan https://www.k2challenge.nl/initiatieven
Je kunt ook meedoen als jurylid, kijk https://www.k2challenge.nl/jury voor meer informatie.

Wat kan ik winnen?

Het beschikbare prijzengeld is in totaal € 50.000. Als deelnemend initiatief vraag je minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000 aan. Tijdens de jury tot een ranglijst. Het aantal initiatieven dat wint is afhankelijk van de aangevraagde bedragen, waarbij het prijzengeld dat de nummer 1 wint af gaat van het totale prijzengeld. Het resterende bedrag is beschikbaar is voor nummer 2. Het bedrag dat de nummer 2 wint gaat af van het resterende prijzengeld voor nummer 3. Het blijft dus tot het einde spannend of je prijzengeld wint! Er worden maximaal 3 prijzen uitgereikt. 

Je kunt als initiatief zelf bepalen voor welk bedrag je je wilt inschrijven. We nodigen ook kleinere initiatieven uit zich aan te melden. Let er wel op dat personele kosten niet gefinancierd worden. 

Hoe ziet de finaledag eruit?

Tijdens de finale presenteer jij jullie project. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt. Weet jij de meeste stemmen van de jury te verzamelen? Dan ben jij één van de winnaars van de K2Challenge! 

Wat als ik niet win?

Door mee te doen aan de K2Challenge maak je kans op een financiële impuls die jouw initiatief kan helpen. Door jouw idee te pitchen ontvang je waardevolle feedback. Daarnaast maak je door deelname aan de K2Challenge kennis met andere initiatieven die zich net als jij inzetten voor de jeugd. Ook ontmoet je de leden van de jury, allen met een hart voor de jeugd. Een mooie kans om te netwerken dus!

Met hoeveel mensen mag ik komen?

Per initiatief kunnen er maximaal 10 mensen aanwezig zijn op de finaledag.

Hoe kan ik de K2Challenge helpen?

We zijn ook op zoek naar juryleden. We zoeken jongeren, ouders, professionals die werken met jeugd, bestuurders, beleidsmakers en ondernemers. Allemaal uit Brabant. Dus vind je het leuk om jouw stem te laten horen en ben je nieuwsgierig naar de veelbelovende ideeën die strijden om de prijzen tijdens de grote finale van de K2Challenge? Meld je dan nu aan via de website!

Ik kan helaas niet aanwezig zijn op de Challengedag? Kan ik toch meedoen aan de K2Challenge?

Als je je inschrijft voor de K2Challenge krijg je de kans om jouw idee te pitchen voor de jury. Als je niet aanwezig kunt zijn kun je helaas ook niet meedoen.

 

K2 Challenge

Met dank aan Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat) voor het gebruik van hun locatie.