Natuurspeeltuin Rondom d'n Plag

Natuurspeeltuin Rondom d'n Plag

Mijn idee: Rondom d’n Plag is een bewonersinitiatief vanuit de vijf dorpskernen van ‘Over d’n Dam’ (Deursen, Dennenburg, Dieden, Demen en Neerlangel) De natuurspeeltuin is een belangrijk onderdeel voor de jeugd van het project Rondom d'n Plag. Het doel van de natuurspeeltuin is om kinderen met of zonder beperking een mooie speelgelegenheid te bieden waarop volle aandacht is voor spel en ontwikkeling met vooral veel plezier in een natuurlijke en avontuurlijke omgeving. We willen met de natuurspeeltuin kinderen uitdagen om buiten te spelen. Het is de bedoeling dat kinderen heerlijk aan de slag gaan met water, zand en natuurlijke materialen. Er zijn ook moestuinbakken in de natuurspeeltuin waar kinderen kunnen planten en oogsten. We willen met de Natuurspeeltuin de leefbaarheid voor de jeugd verbeteren voor nu en de toekomst.

Hoe doe je dit? Het idee van een natuurspeeltuin waar alle kinderen uit de gemeenschap en daarbuiten (ver weg van computer en mobieltjes) onbekommerd en vrij kunnen spelen in waterpoelen, hutten, speeltoestellen, zelf groente mogen telen etc. is voortgekomen uit de gemeenschap. Er zijn verschillende vrijwilligers die met hun expertise ons helpen. Denk aan loonwerkers voor het grondverzet, onderhoud door iemand uit de groenvoorziening, p.r. door een ouder met een grafische studio, zaaien en planten vanuit de biologische community-tuin Oogstgenoten (eveneens een van de projecten bij rondom d’n Plag) plus een lokale hovenier. Daarnaast zijn ouders van de kinderen uit gemeenschap actief bij dit project betrokken.

Wat doe je? Mede dankzij crowdfunding en een talentenjacht door enthousiaste ouders georganiseerd op de locatie (rondom d'n Plag) is er geld ingezameld. Qr code aangemaakt en op verschillende materialen afgedrukt (spandoek, flyers, bierviltjes, dorpskrantje). Het is een ambitieus en collectief project daarom is het onderverdeeld in verschillende fases. We gaan nu aan de slag met fase 2. Fase 1 is succesvol gerealiseerd: oa. wilgenhutjes, kruiptunnel met glijbaan en een waterpomp met zandbak.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? De K2Prijs zou ons erg helpen om het project een impuls te geven om fase 2 te realiseren. We willen graag nieuwe speeltoestellen aanschaffen oa. een rolstoelwip, en de natuurspeeltuin toegankelijk maken voor mindervalide kinderen en ouderen met verharde paden met een natuurlijke uitstraling.

alle initiatieven

K2 Challenge

Met dank aan Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat) voor het gebruik van hun locatie.