''B&B vol Talent''

''B&B vol Talent''

Mijn idee: Met het project ‘B&B vol Talent’ van stichting Avondje Uit breiden wij ons talentontwikkelprogramma uit en wordt dit geprofessionaliseerd. Dit programma biedt leerplekken binnen onze organisatie, aan deelnemers van het vrijetijdsprogramma van Avondje Uit. Zij hebben een kwetsbare positie (op de arbeidsmarkt) door hun autisme, verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. We willen een coaching programma uitwerken waarmee de deelnemers aan het talent ontwikkelprogramma via een op maat gemaakt traject hun eigen ontwikkeling doormaken. Deelnemers werken mee op afdelingen van Avondje Uit; o.a. activiteitenvoorbereiding, administratie, financiën of marketingcommunicatie. Ze komen achter hun interesses en maken een stap op participatie of arbeidsmarktgebied. De komende jaren willen wij 50 talent ontwikkelplekken aanbieden.
Wij stimuleren dat deelnemers aan onze reguliere vrijetijdsactiviteiten de kans krijgen om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen. We hebben al enkele mooie voorbeelden van mensen die zich hebben doorontwikkeld van deelnemer tot vrijwilliger, of zelfs tot een opleiding of baan.

Dit zorgt ervoor dat er kansen komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en tot meer aandacht voor inclusiviteit. Wij sluiten aan bij het onlangs verschenen rapport van de VN waarin geconcludeerd wordt dat het slecht gesteld is met de toegankelijkheid van het onderwijs en de kansen op arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.

Hoe doe je dit? De uitgangspunten van het project zijn:
We willen een coaching programma uitwerken waarmee de deelnemers aan het talentontwikkeling-programma via een op maat gemaakt traject hun eigen ontwikkeling doormaken. Deelnemers werken mee op afdelingen van Avondje Uit; o.a. activiteitenvoorbereiding, administratie, financiën of marketingcommunicatie. Ze ontdekken hun interesses en maken een stap op participatie- of arbeidsmarktgebied.

* Creëren van 50 talent ontwikkelplekken over de komende jaren waarbij alle deelnemers een groei maken in hun participatie en/of arbeidskansen.
* Inclusiviteit en maatwerk: Elk traject wordt op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke behoeften en talenten van de deelnemer.
*Talenten centraal: Het doel is om de deelnemers te laten ontdekken waar hun interesses en talenten liggen, zodat zij vanuit hun kracht kunnen werken.
*Professionalisering: Het bestaande talentontwikkeling-programma wordt verder geprofessionaliseerd door de inzet van gestructureerde leer- en coaching programma's.
*Duurzaamheid: Het project streeft naar langdurige positieve effecten op de arbeidsparticipatie en de maatschappelijke betrokkenheid van de deelnemers.

De doelstellingen van B&B vol Talent zijn als volgt:
- Bieden van leerplekken aan deelnemers van het vrijetijdsprogramma van Avondje Uit met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
- Creëren van ontwikkelplekken waarbij alle deelnemers een groei maken in hun participatie en/of arbeidskansen.
- Ontwikkelen van talenten van deelnemers via maatwerktrajecten op verschillende afdelingen, zoals activiteitenvoorbereiding, administratie, financiën en marketingcommunicatie.
- Stimuleren van inclusiviteit en maatschappelijke betrokkenheid door deelnemers de kans te bieden zich door te ontwikkelen richting participatie of de arbeidsmarkt.

Wat doe je? Het programma bestaat uit verschillende fases die zorgen voor een volledige begeleiding en ontwikkeling van de deelnemers.
1. Intake en Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
-Kennismakingsgesprek
-Opstellen van het Persoonlijk Ontwikkelings Plan.
-De afdeling(en) in kaart brengen waarop de deelnemer aan de slag gaat.
-Een tijdspad bepalen voor het behalen van de doelen.

2. Coaching en Begeleiding
Persoonlijke coach.
Elke deelnemer krijgt een vaste coach toegewezen die hen gedurende het traject begeleidt.

3. Training en workshops
Deelnemers volgen trainingen en workshops gericht op het ontwikkelen van hun skills.

4. Praktijkervaring
Deelnemers werken mee op de verschillende afdelingen van Avondje Uit, waaronder:
Activiteitenvoorbereiding
Administratie
Financiën
Marketingcommunicatie
ICT en Websitebeheer

5. Evaluatie en Doorstroom
Reguliere evaluaties: Gedurende het traject vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats tussen de deelnemer en coach om voortgang te monitoren en bij te sturen. Ook wordt een eindgesprek gehouden.

6. Begeleidingsstructuur
Een gestructureerde begeleiding is essentieel voor het succes van dit project. De begeleidingsstructuur bestaat uit:
-Coaches
-Afdelingsverantwoordelijken
-Extern netwerk

7. Samenwerking en partners
Om het project te realiseren en duurzaam te verankeren, werken we samen met verschillende maatschappelijke partners.

8. Monitoring en Evaluatie
De voortgang van het project wordt systematisch gemonitord en geëvalueerd om de effectiviteit te waarborgen.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? De K2Prijs zou ons er helpen met de doorontwikkeling van "B&B vol Talent", om het succesvol te realiseren willen wij investeren in het versterken van de professionaliteit, begeleiding en duurzaamheid van het talent ontwikkelprogramma.
1. Professionalisering van coaching en begeleiding
Een groot deel van de kosten zit in de ontwikkeling van hoogwaardige coaching en begeleiding voor de deelnemers. Dit is essentieel voor het bieden van maatwerktrajecten en het ondersteunen van deelnemers in hun persoonlijke ontwikkeling.

2. Scholing en training van coaches. Door coaches bij te scholen in het werken met kwetsbare jongeren en jongvolwassenen (bijvoorbeeld via trainingen in autismebegeleiding of jobcoaching), kan de kwaliteit van de begeleiding verbeteren.
3. Infrastructuur en faciliteiten voor de werkplekken verbeteren.

4. Monitoring en evaluatie van het project om de impact aan te tonen.

5. Communicatie en promotie van het project om deelnemers te werven, te kunnen vertellen over de successen en andere organisaties te inspireren.

alle initiatieven

K2 Challenge

Met dank aan Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat) voor het gebruik van hun locatie.