Swopshop i.c.m. Hiep Hiep Hoera box

Swopshop i.c.m. Hiep Hiep Hoera box

Mijn idee: In Meierijstad zijn we 3 jaar geleden gestart met de Swopshop, een speelgoed ruilwinkel. Hier kunnen ouders, kinderen en grootouders met gesloten beurs speelgoed ruilen. Dit gaat verspilling tegen en op deze manier heeft iedereen toegang tot speelgoed wat past bij de beleefwereld van hun kinderen. Sinds januari dit jaar is daar de hiep hiep hoera box bij gekomen. Een box voor gezinnen die tijdelijk niet de financiële middelen hebben de verjaardag van de kinderen te vieren. De box wordt opgehaald bij de Swopshop.

Hoe doe je dit? De swopshop is 3 dagdelen in de week open met vrijwilligers. De swopshop is een echte winkel met goed, compleet tweedehands speelgoed. Hierin werken we samen met de voedselbank, consultatie bureau, vluchtelingenwerk en bibliotheek. Voor het speelgoed dat je inlevert krijg je muntjes. Deze muntjes zijn inwisselbaar voor speelgoed.
De hiep hiep hoera box is een samenwerking met diverse sponsoren. Zij maken en fantastische verjaardagsbox mogelijk. Mensen worden aangemeld door de gemeente of bewindvoerder of mensen merken zichzelf via de welzijnsorganisaties. Na aanmelding kunnen zij zelf de box ophalen inclusief cadeautje van de Swopshop. Hierin werken we ook samen met diverse facebook groepen voor minima.

Wat doe je? Verspilling tegen gaan
Armoede bestrijding
Speelgoed voor iedereen bereikbaar maken
Kinderen een leuke verjaardag bezorgen
Samenwerken met andere lokale initiatieven

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? We zijn op zoek naar een mooie centraal gelegen ruimte waar we beter zichtbaar zijn en vindbaar zijn voor de inwoners van Meierijstad. We ontvangen geen subsidie van de gemeente en krijgen kleine inkomsten door af en toe wat speelgoed te verkopen op beurzen. Deze inkomsten zijn voor schoonmaak middelen en koffie voor de vrijwilligers. Dus de bijdrage komt goed van pas voor een mooie locatie.

alle initiatieven

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).