Stichting Move

Stichting Move

Mijn idee: Move koppelt kinderen en studenten aan elkaar en samen gaan zij aan de slag om hun buurt een boost te geven! Wij zetten ons samen met onze studentvrijwilligers in voor kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenootjes. Door uit hun bubbel te stappen en mensen te ontmoeten waarmee ze normaal niet zo snel in contact komen is het voor zowel de kinderen als studenten een blikverruimende ervaring! Zo laten wij kinderen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen! Talentontwikkeling, burgerschapsvorming en kansengelijkheid staan centraal! Zo worden tijdens de wijkverkenning buurtbewoners geïnterviewd en beslissen de kinderen zelf wat zij willen doen voor hun buurt!

Hoe doe je dit? Studenten komen 5 keer in de klas om met de kinderen aan de slag te gaan met hun idee en dit idee tot uitvoering te brengen. We werken volledig bottom-up: kinderen zijn bij ons de creatief leiders! Buiten deze 5 sessies is er ook nog een uitstapje naar het studentenleven én natuurlijk de feestelijke afsluiting van het project! Move traint de studenten, koppelt ze aan een klas en begeleid ze gedurende het hele project met alle hulp die zij nodig hebben.

Wat doe je? Move is in Brabant actief in Tilburg en Eindhoven, sinds 2017. In die periode hebben kinderen en studenten onder andere de volgende ideeën tot uitvoering gebracht: het creëren van een rookvrije zone op het schoolplein, het organiseren van sportfestivals, foodmarkten en cultuurfestivals, prullenbakken versieren in de wijk, een afvalopruimactie houden, een spelletjesmiddag in het ouderencentrum georganiseerd, kunstwerken gemaakt om de buurt op te fleuren en een interactieve wandelroute gemaakt door de wijk.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Wij stimuleren studenten en kinderen om tijdens hun project zoveel mogelijk lokaal samen te werken. Bijvoorbeeld met het buurthuis, jongerenorganisaties of lokale kunstenaars. Voor ieder project zijn wij op zoek naar zowel inhoudelijke als financiële partners om alles tot een succes te maken. Komend schooljaar staan er in Brabant bijna 20 basisschoolprojecten op de planning én zetten wij ons ook nog in op BSO's, Zomerscholen en met ons VMBO programma. Hiervoor zij wij dus nog op zoek naar financiële en inhoudelijke steun.

alle initiatieven

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).