Huiskamer van de Jonge mantelzorgers

Huiskamer van de Jonge mantelzorgers

Mijn idee: Vanzelfsprekend!? is een jong en dynamisch platform in de gemeente ‘s-Hertogenbosch met een breed aanbod voor jonge mantelzorgers. Samen met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers bepalen wij met hen de koers, vorm en inhoud voor lotgenotencontact.
Sinds onze verhuizing naar een nieuwe locatie hebben we speciaal een ruimte ter beschikking gesteld aan de jonge mantelzorgers van Den Bosch. Een plek om te chillen en skillen. Een plek om huiswerk te kunnen maken, andere jonge mantelzorgers te ontmoeten, elkaar te helpen en ondersteunen waar nodig. Samen met de professionals bij Vanzelfsprekend!? De jongeren hebben aangegeven de ruimte helemaal zelf te willen inrichten. Ze willen een inspirerende relaxte plek om vaak te kunnen zijn. Even weg te kunnen van huis, zorgen even te vergeten en te werken aan hun eigen toekomst. Wat thuis niet altijd mogelijk is. Deze huiskamer is voor veel jonge mantelzorgers erg belangrijk. Een uitvalbasis als het thuis allemaal even niet lukt.

Hoe doe je dit? De jongeren hebben zelf een plan gemaakt van hoe de huiskamer eruit moet komen te zien. Ook willen ze de ruimte helemaal zelf gaan inrichten. Spullen kopen/ muren verven/ dingen ophangen etc... Andere jonge mantelzorgers stimuleren te komen helpen. En uiteindelijk de ruimte intensief gaan gebruiken. Echt een huiskamer voor hen.

Wat doe je? Vanzelfsprekend!? is een jong en dynamisch platform in de gemeente ‘s-Hertogenbosch met een breed aanbod voor jonge mantelzorgers. Samen met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers bepalen wij met hen de koers, vorm en inhoud voor lotgenotencontact. Vanzelfsprekend!? zorgt voor meer (h)erkenning bij jonge mantelzorgers en creëert meer bewustwording in het (in)formele netwerk van hen. We zorgen voor ontmoeting, ontspanning en ondersteuning. Vanzelfsprekend!? verbindt mantelzorgers aan elkaar en aan professionele netwerken en draagt op nationaal niveau bij aan kennisdeling over jonge mantelzorgers.

Stichting Vanzelfsprekend!? biedt jonge mantelzorgers een plek waar ze even weg kunnen van hun thuissituatie, waar ze andere jonge mantelzorgers ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Daarnaast ook een plek voor ontspanning. Door middel van lotgenoten contact en individuele ondersteuning voorkomen we dat jongeren op latere leeftijd in de problemen geraken. We bieden ondersteuning aan jongeren tussen de 12 en 23 jaar.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Helaas hebben we onvoldoende financiële middelen om de jongeren een huiskamer te geven die voor hen geschikt is en waar zij behoefte aan hebben.
Zij hebben jullie hulp nodig!

Wat hebben we nodig?
Met de opbrengst willen we graag wat meubels en inrichting aanschaffen, denk ook aan een TV (bij voorkeur smart) met gameconsole. Voor ontspanning, maar ook informatief te gebruiken (denk aan youtube documentaires) Daarnaast willen we ook stimuleren om in de huiskamer huiswerk te komen maken en daarvoor willen we een aantal laptops aanschaffen met programma's om in te kunnen werken. (word/excel/etc...) En niet te vergeten boeken, spellen en methodieken om te kunnen werken aan talentontwikkeling, maar ook spellen voor ontspanning.

alle initiatieven

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).