Digitaal Detox kamp

Digitaal Detox kamp

Mijn idee: Opzetten 5 daags Digitaal Detox Kamp voor game verslaafde jongeren van 12 plus.
Interactieve thema avonden "opvoeden in een digitaal tijdperk". Preventief maar ook om balans te houden.

Hoe doe je dit? Op basis van het eeuwen oude overgangsritueel (Rite of Passage), waar ik de leadershiptraining making men voor heb gevolgd van Dr. Arne Rubinstein uit Australië, heb ik samen met Patrick Wincent (media goeroe in Zweden) een 5 daags Digitaal Detox Kamp ontwikkeld en gedraaid. Dit gaf wonderbaarlijke resultaten bij de jongeren. In 5 dagen worden ze gereset en hebben ze weer contact en een doel. Geen apparaten en geen suikers maar een overgangsritueel.
Graag wil ik dit in Nederland opstarten omdat dit nodig is en er te weinig initiatieven zijn rondom internet en game verslaving, omgaan met smartphones en social media.

Wat doe je? We hebben geen apparaten, geen suikers, zijn in de natuur, hebben respect voor de ouderen, we gaan 2x per dag rond een kampvuur ervaringen op basis van stellingen delen. Hier begint de ouderen (therapeuten/begeleiders die zich kwetsbaar opstellen) en volgen de jongeren. We zoeken hierin naar de onderliggende oorzaak van het game gedrag en naar het talent van de jongeren.
We begeleiden ze naar het overgangsritueel waar ze de onderliggende oorzaak los gaan laten en in hun kracht/talent gaan staan. Dit alles wordt afgesloten met een ceremonie. tussendoor wordt er gekookt, lol gemaakt en veel gesport en gemediteerd zodat de jongeren weer real life contact maken en positieve ervaringen opdoen in contact maken.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Een goede locatie (huren) in de natuur met materialen om het ritueel te kunnen doen, eten, drinken en materialen om sport/spel en creativiteitten te kunnen doen. Met de opbrengst wil ik het kamp door ontwikkelen, daarnaast wil ik met de opbrengst jongeren met ouders met een laag inkomen ook de kans geven om aan te sluiten. Natuurlijk is het de bedoeling om het kamp uiteindelijk zelfstandig zonder enige subsidie te kunnen laten draaien waar ook begeleiders salaris uit kunnen krijgen. Daarnaast kan ik de thema avonden aan gaan bieden op scholen e.d.

alle initiatieven

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).