't Plenkske

't Plenkske

Mijn idee: Project ’t Plenkske staat voor fysieke toegankelijkheid. Door een op maat gemaakt Plenkske, ontworpen voor, door en met mensen met een fysieke beperking maken we de Tilburgse horeca en vrijetijdsgelegenheden toegankelijk. Het neemt letterlijk de eerste drempel weg om met een fysieke beperking eropuit te gaan.
Als rolstoelgebruiker ervaar ik beperkte toegankelijkheid binnen de vrijetijdssector in Tilburg en natuurlijk ook andere plaatsen. Voor nu, concentreert ’t Plenkske zich op locatie Tilburg omdat ik graag dichtbij wil beginnen.

Hoe doe je dit? Als rolstoelgebruiker heb ik veel ervaring met allerlei praktische oplossingen voor het nemen van drempels. De ene oplossing werkt beter dan de andere en vaak lijken bij de ontwikkeling geen ervaringsdeskundige of gebruikers van het product betrokken te zijn. Bij ’t Plenkske is dit anders. ’t Plenkske wordt in samenwerking met de gebruikers, een expert op het gebied van toegankelijkheid en de gebruiker zoals horecaondernemers gemaakt. Hierdoor bereiken we een optimaal bruikbaar resultaat. Het plenkske wordt gemaakt van aluminium of hout waardoor het makkelijk op maat te maken is en eventueel te personaliseren door het te voorzien van een logo. Een plenkske wordt gesubsidieerd d.m.v. een 50/50 regeling. We vragen 50% eigen bijdrage aan de ondernemer zelf. Dit zijn kosten voor het product en ontzorgen van de ondernemer door het inmeten en verzorgen van ’t plenkske. De andere 50% worden gesubsidieerd.

Wat doe je? We willen horeca ondernemers stimuleren om te doen wat mogelijk is om hun zaak toegankelijk te maken. Toegankelijkheid begint bij de voordeur en een plenkske is daarvoor een oplossing. Daarnaast is het project ’t Plenkske een bewustwordingscampagne om ondernemers te stimuleren te doen wat mogelijk is om hun zaak toegankelijk te maken. We ontzorgen door ze te voorzien van een plenkske en van informatie over andere mogelijkheden middels bijvoorbeeld een factsheet o.i.d.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Met de opbrengst van de challenge wil ik graag de eerste 50 plenkskes realiseren. Een plenkske kost ongeveer €300. Met €20.000 van de k2 challange kan ik de volgende dingen realiseren.
 De eerste 50 plenkskes volledig te kunnen produceren waardoor we de eigenbijdrage van de ondernemers volledig kunnen benutten voor het maken van nieuwe plenkskes en het door ontwikkelen van het product. Voor bijvoorbeeld nog meer plenkskes of plenkskes voor andere branches.
 De overige €5000 wil ik investeren in campagne, bijvoorbeeld het bouwen van een website etc, ludieke acties om ’t plenkske onder de aandacht te brengen.

alle initiatieven

K2 Challenge

Stichting K2 Prijs
Postbus 90123
5000 LA Tilburg

Partners

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de K2prijs georganiseerd door stichting Zet in samenwerking met de volgende partners: