Stichting Dream4Kids - Droomdagen

Stichting Dream4Kids - Droomdagen

Mijn idee: Nu de samenleving langzaam naar het ‘nieuwe normaal’ beweegt, kunnen ook wij onze activiteiten weer oppakken en onze blik op de toekomst richten. Een toekomst waarin wij de impact van onze Droomdagen willen vergroten en onze vrijwilligersorganisatie geleidelijk aan willen uitbreiden om nog meer Droomdagen te kunnen organiseren in andere regio’s van Nederland.

Tijdens de coronapandemie konden veel Droomdagen niet doorgaan en kwamen fondsenwervende evenementen en activiteiten stil te liggen. Zoals jullie hebben kunnen lezen kunnen wij als Dream4Kids groots dromen voor de toekomst én realiseren ons tegelijk dat we eerst terug moeten naar onze basis van voor de corona, namelijk het organiseren van 100 Droomdagen per jaar. Voor dit jaar hebben wij 60 Droomdagen begroot en een financiële bijdrage van jullie zou een hele mooie stap zijn richting het organiseren van 100 Droomdagen per jaar en het liefst natuurlijk nog meer dan 100!

Hoe doe je dit? Stichting Dream4Kids is volledig afhankelijk van donateurs, fondsen en sponsoring activiteiten. Het is daarom voor ons extra belangrijk dat wij ons verhaal kunnen vertellen en dat mensen en bedrijven ons steunen om onze eigen dromen waar te maken. Door aandacht te vragen voor kinderen met een trauma, kunnen we de maatschappelijke betrokkenheid en de bewustwording van het verborgen leed (achter de voordeur) vergroten. Alle aandacht daarvoor is belangrijk!

Ons verhaal pitchen tijdens de K2Challenge op zaterdag 21 mei is voor ons een geweldige kans om te netwerken én anderen enthousiast te maken over onze mooie organisatie. Het ontvangen van een financiële bijdrage van jullie, zou als kers op de taart zijn.

Wat doe je? Onze droomkinderen missen vaak het vermogen om na ingrijpende ervaringen terug te veren, goed te functioneren en verder te groeien (veerkracht). Veerkracht is, gelukkig, geen vaststaande eigenschap of kenmerk waarmee iemand geboren is, maar een kwaliteit die je ontwikkelt in relatie met belangrijke anderen. Wij geloven dat wij het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van deze veerkracht bij onze droomkinderen tijdens hun Droomdag. Wij zijn onderdeel van het behandelplan van de kinderen en hebben hierover ook nauw contact met professionele hulpverleners.

Tijdens een unieke Droomdag gaan de mooiste dromen van deze kinderen in vervulling. De Droomdag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en geeft moed, kracht en positieve energie om weer in dromen te geloven. Zo voelt het kind “ik doe er toe”, “ik ben belangrijk” en “de toekomst heeft ook voor mij iets moois te bieden”. Ze staan echt even in het middelpunt. De droomkinderen maken positieve herinneringen waar ze later aan terug kunnen denken en hieruit ook weer kracht en vertrouwen kunnen halen. We doorbreken hiermee de negatieve spiraal waarin ze zitten en laten het kind weer geloven in de toekomst.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Met €25.000,- kunnen wij ongeveer 13 Droomdagen organiseren in Brabant en omstreken. Wat natuurlijk een fantastische bijdrage zou zijn om het aantal Droomdagen weer te laten groeien.

alle initiatieven

K2 Challenge

Stichting K2 Prijs
Postbus 90123
5000 LA Tilburg

Partners

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de K2prijs georganiseerd door stichting Zet in samenwerking met de volgende partners: